Торт з арахісом

Ароматний і смачний торт для любителів арахісу, шоколаду і вареного згущеного молока!

Вам знадобиться:

  • Цукор коричневий — 200 г
  • Яйця — 2 шт
  • Оливкова олія — 50 мл
  • Какао — 4 ст. ложки
  • Борошно — 150 г
  • Молоко — 150 мл
  • Сода — 1 чайна ложка під ніж
  • Лимонний сік — 1 ст.ложка
  • Для крему:
  • Варене згущене молоко — 1 банка
  • Сметана 30% — 3 ст. ложки
  • Арахіс обсмажений мелений — 1 стакан
  • Для глазурі:
  • Цукор — 3 ст.ложки
  • Сметана — 3 ст.ложки
  • Какао — 4 ст.ложки
  • Масло вершкове — 50 г
  • Арахіс смажений — для посипання

Спосіб приготування:

1. Для коржа змішати просіяне з какао борошно з цукром, вбити яйця, влити олію і молоко і добре перемішати міксером. Потім влити погашену лимоном соду і ще раз добре перемішати міксером. Вилити у форму і випекти в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності корж.

2. Готовому коржу дати відлежатися під кришкою або в плівці не менше 4:00.

3. Для крему і обсипання арахіс очистити від лушпиння і обсмажити на розпеченій сухій сковороді до рум’яності і приємного запаху смажених горішків. Відміряти стакан і пропустити арахіс через кавомолку до утворення грубого борошна.

4. Збити варену згущенку зі сметаною в гладкий крем, всипати мелений арахіс і ще раз збити.

5. Розрізати корж на пласти (я на 4), і далі або відразу змастити кремом — або просочити розведеним у воді вареним згущеним молоком — залежно від того-який ви любите торт-вологий або не дуже. Щедро промазати коржі кремом, укласти один на одного і зверху накрити досочкою. Злегка придавити і прибрати в холодильник для просочення на пару годин мінімум.

6. Для глазурі змішати цукор, сметану і какао, проварити пару хвилин до загустіння, зняти з вогню і вмішати вершкове масло. Остудити до теплого стану і покрити торт зверху і з боків. Краще, якщо глазур сама розтечеться. Посипати торт по краях цільним арахісом і дати ще трохи постояти на холоді, щоб глазур зміцніла. Торт з арахісом готовий.

Смачного!