Торт пташине молоко

Вам знадобиться для торта пташине молоко:

  • Для коржів:
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 150 г
  • Ванілін — щіпка.
  • Для суфле:
  • Білок — 2 шт.
  • Цукор — 310 г
  • Вершкове масло — 180 г
  • Лимонна кислота — 1/2 ч.л.
  • Желатин — 20 г
  • Згущене молоко — 100 г
  • Ванілін — щіпка.
  • Вода — 130 мл
  • Для глазурі:
  • Шоколад — 100 г
  • Вершки — 100 мл

Спосіб приготування торта пташине молоко:
Коржі: Збити масло кімнатної температури з цукром. Додати яйце, ванілін і ще раз добре збити. Всипати борошно. Замісити тісто.

Розподілити тісто в два кола по діаметру форми. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 230 градусах 10-12 хв. Остудити коржі. Остиглий корж покласти у форму.

Суфле для торта пташине молоко: Збити масло кімнатної температури зі згущеним молоком. Желатин залити водою і залишити на 30 хв. Воду з цукром довести на повільному вогні до кипіння. Варити 5 хв, постійно помішуючи лопаткою.

Білки збити з ваніліном і лимонною кислотою. Продовжуючи збивати, влити гарячий сироп тонкою цівкою. Розпустити желатин.

Білки вмішати в масло зі згущеним молоком і влити желатин. Збити міксером на низькій швидкості до тих пір, поки маса не стане однорідною. Вилити половину суфле у форму з коржем. Покласти ще один корж. Влити суфле що залишилось. Прибрати в холодильник на 3год

Глазур для торта пташине молоко: Розтопити шоколад з вершками. Розподілити глазур по торту. Прибрати в холодильник (бажано на ніч). За бажанням прикрасити готовий торт ягодами. Торт пташине молоко готовий.
Смачного!