Торт — Пташине молоко — рецепт

Вам знадобиться:

  • Для бісквіта:
  • яйця 4 шт.
  • цукор 1 ст.
  • борошно 1 ст.
  • ванільний цукор 1 ч.л.
  • масло для змащування
  • Для крему:
  • молоко 1 ст.
  • масло вершкове 300 г
  • яйця 10 шт.
  • цукор 2 ст.
  • желатин 40 г
  • картопляний крохмаль 1 ст.л.
  • ванільний цукор 3 ч.л.
  • Для глазурі:
  • шоколад темний (60% какао) 150-200 г
  • масло вершкове 50 г

Спосіб приготування торта пташине молоко: Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром до білого кольору, додайте просіяне борошно і збийте до однорідності. Глибоке деко рясно змастіть маслом, посипте борошном і вилийте в нього тісто шаром близько 1 см. Розрівняйте зверху ножем і спечіть в попередньо розігрітій духовці до 180 ° С до золотистого кольору, 7-10 хв. Бісквіт готовий, коли зубочистка буде виходити з нього сухою. Готовий бісквіт остудіть і розріжте горизонтально на 2 половини.

Тепер готуємо крем для торту пташине молоко.Для цього відокремте білки від жовтків. Крохмаль розведіть в 1 ст. води. У глибокій жаротримкій мисці розітріть жовтки з 1 склянкою цукру і ванільним цукром, влийте молоко, розмішайте, додайте крохмаль, збийте до однорідності, встановіть миску на водяну баню над каструлею з киплячою водою і варіть до загустіння. Остудіть, додайте розм’якшене масло і збийте міксером до пишноти.

Желатин залийте 150 мл води на 20 хв., Потім прогрійте на водяній бані або мінімальному вогні, помішуючи, до розчинення; процідіть. Білки збийте з 1 склянкою цукру. У збиті білки швидко влийте желатин тонкою струйкою, постійно помішуючи. Додайте приготовлений крем і ретельно перемішайте.

Одну половину бісквітного коржа укладіть в глибоку форму, залийте кремом, накрийте другим коржем і залиште застигати на 4-5 год в холодильнику.

Для глазурі шоколад розтопити з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, дістаньте застиглий торт з форми і облийте його зверху і з боків. Дайте застигнути в холодильнику 1 год і подавайте. Торт пташине молоко готовий.
Смачного!