Стейк зі свинини

Стейк зі свинини виходять дуже соковиті і смачні!

Вам знадобиться:

  • Свинина напівжирна — 1 кг
  • Гірчиця домашня
  • олія
  • Сіль перець
  • Для яблук:
  • Яблука Гренні Сміт — 2 шт
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Вершкове масло — 1 столова ложка
  • Для цибулі:
  • Цибулини — 2 шт
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Вершкове масло — 1 столова ложка
  • бальзамічний крем
  • Для соусу:
  • Журавлина — 200 гр
  • Цукор — за смаком
  • Бадьян — 2 шт
  • Кориця в паличках — 2 шт
  • Гвоздика в паличках — 4 шт
  • Крохмаль — 1 чайна ложка

Спосіб приготування:

1. Свинину порізати на стейки і замаринувати з гірчиці, солі і перці.

2. Цибулю порізати пірїнами і обсмажити на вершковому маслі, коли вона стане прозорою, то додати цукор і смажити майже до повної готовності цибулі, в самому кінці додати бальзамік за смаком і обсмажити ще протягом 3-4 хвилин.

3. На вершковому маслі обсмажити яблука, додати до них трохи цукру і злегка карамелізований їх.

4. У сковороду покласти журавлину разом з прянощами і цукром і готувати доки з неї не виділиться сік, ягідки можна злегка полопати лопаткою. Крохмаль розвести невеликою кількістю водички і залити ним соус.

5. Стейки зі свинини обсмажити на олії до бажаної скориночки і повної готовності м’яса.

6. У тарілку спочатку викласти цибулю, на неї стейк зі свинини, на м’ясо викласти яблучка і все прикрасити журавлинним соусом. Стейк зі свинини готовий.

Смачного!