Шоколадні мафіни

Маффіни дуже насичені, злегка вологі, шоколадні-шоколадні, м’які, незрівнянні — неможливо зупинитися. Шоколад для вкраплень можна взяти будь-який, по-великому рахунку, але з гірким виходить найідеальніший шоколадкий смак.

Вам знадобиться:

  • Масло вершкове — 115 г
  • Яйце — 2 шт.
  • Сметана — 240 г
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Борошно — 230 г
  • Какао порошок — 40 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Гіркий шоколад — 100-170 г
  • ваніль

Спосіб приготування:

1. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Коричневий цукор змішати з ваніллю.

2. Гіркий шоколад крупно порубати.

3. Збити яйця з цукром, сметаною і размягчнним маслом, до кремоподібній консистенції.

4. Поступово додаючи суміш борошна з какао, розмішувати до однорідного стану. Особливо не старайтеся при розмішуванні, інакше маффіни можуть вийти жорсткими. Я розмішую звичайною виделкою. Всипати в тісто шоколад, перемішати.

5. Випікати зручно в паперових капсулах або силіконових формочках.

6. Духовку нагріти до 195С. Випікати маффіни 20-25 хв. Готові маффіни остудити. Шоколадні мафіни готові.

Смачного!