Шоколадне тістечко-суфле без випічки

Дуже смачний, нескладний у приготуванні десерт. Його можна приготувати в маленьких формочках або ж у формі торта, але тоді інгредієнти потрібно подвоїти.

Вам знадобиться:

  • тісто:
  • Печиво — 150 г
  • Какао — 1 ст.л
  • Масло вершкове — 60 г
  • Молоко — 3-4 ст.л
  • суфле:
  • Шоколад — 50 г
  • Сир (творог) — 350 г
  • Вершки — 100 мл
  • Цукор — 4-5 ст.л
  • Желатин — 1 ст.л
  • Ванільний цукор — 1 пак.

Спосіб приготування:

1. Печиво подрібнити у блендері.

2. Додати какао, розм’якшене вершкове масло. Якщо маса розсипається то по чуть-чуть додавайте молоко.

3. У роз’ємну форму (у мене це розрізана пластикова пляшка) викладіть масу і пальцями розрівняйте її рівним шаром. Відправте в холодильник на 1:00.

4. До сиру (творога) додайте вершки.

5. Всипте цукор.

6. Збийте блендером до однорідності. Сир краще брати пастоподібний.

7. Шоколад розтопіть на водяній бані.

8. Додайте шоколад до сиру і знову збийте.

9. Желатин замочіть, дайте набрякнути, а потім прогрійте, щоб желатин розпустився.

10. Додайте желатин до маси і знову збийте. Розкладіть масу у формочки поверх основи. Відправте в холодильник на 10-12 годин.

11. Вийміть з форми і гарячим ножем вирівняйте краї.

12. Присипте тертим шоколадом або ж какао, і насолоджуйтеся!!! Шоколадне тістечко-суфле без випічки готове.

Смачного!