Шашлик в духовці

Вам знадобиться для шашлика в духовці:

  • 1 кг свинини (шийки)
  • сіль, перець
  • приправи для м’яса (розмарин, чебрець і тд.)
  • 3 головки цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст.л. олії

Спосіб приготування шашлика в духовці: Свинину нарізати великими кубиками. Скласти у велику миску. Нарізати півкільцями цибулю. Часник пропустити через прес. Додати цибулю і часник до м’яса. Додати до м’яса олію, приправи, сіль і перець і добре пом’яти м’ясо з цибулею, як ніби ви місіть тісто. М’яти потрібно ретельно, кілька хвилин. Потім поставити м’ясо в холодильник, мінімум на 1 годину, краще залишити на ніч.

Замариноване м’ясо насадити на шампури або шпажки. Духовку нагріти до 200 С. Шампури викласти на решітку в духовці, на нижню полицю поставити деко, щоб соки від м’яса капали на деко.

Смажити, в залежності від жару у вашій духовці : 15-20 хвилин, перевертаючи. Якщо у вас є режим верхнього гриля, скористайтеся ним. Шашлик в духовці готовий.
Смачного!