Різдвяне печиво — рецепт

Таке печиво можна розмалювати з дітьми, наприклад, білком з цукром, імітуючи сніг. На темному тлі білі візерунки будуть добре виглядати!

Вам знадобиться:

  • Топлене вершкове масло — 50 г
  • Цукор коричневий — 2 ст.л.
  • Ванільний цукор — 0,5 ч.л.
  • Кавовий сироп — 1 ст.л.
  • Мед — 2 ст.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 280 г
  • Розпушувач — 0,3 ч.л.
  • Вода тепла — 100 мл
  • спеції:
  • Кориця — 1 ч.л.
  • Гвоздика — 2-3 шт.
  • Кардамон — 1-2 шт.
  • Коріандр — 1-2 щіпки
  • Запашний перець — 2 щіпки
  • Мускатний горіх — 1-2 щіпки
  • Імбир в порошку — 1-2 щіпки
  • Для верху:
  • Кавовий сироп — 2-3 ст.л.
  • Цукрова кольорова крихта — пачка

Спосіб приготування:

1. Розтопити масло з цукром, ваніллю і медом.

2. Влити теплу воду, перемішати.

3. Трохи остудити і вбити яйце.

4. Потовкти спеції, але не захоплюйтеся (ми любимо помірно, приємно щоб було їсти).

5. Змішати розтерті спеції з борошном і розпушувачем.

6. Висипати по частинах в рідку основу і замішувати.

7. Тісто можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику-буде тільки духмяніше і смачніше!

8. Ділимо навпіл і розкатуєм на дошці з борошном тонко.

9. Вирізаємо фігурки на новорічну тематику або одне велике серце, але тоді треба «просвердлити» в ньому дірочку соломинкою.

10. Я вирішила покрити тим же кавовим сиропом верх, щоб краще прикріпилися прикраси.

11. Посипаємо кольоровий крихтою.

12. Випікаємо 10 хвилин при 180С кожну партію в змащеній формі. Різдвяне печиво готове.

Смачного!