Пиріг з персиками

Пропоную приготувати ароматний і повітряний дріжджовий пиріг з консервованими персиками.

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно відкинути на друшляк консервовані персики, щоб стік сироп.

2. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко і йогурт, додаю коричневий цукор, олію, сіль, яйця, ванілін.

3. Додаю просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами, цедру лимона.

4. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.

5. Даю тісту збільшитися в об’ємі приблизно в 3 рази.

6. Використовуючи борошно для підсипки, розкачую тісто завтовшки близько 7-8 мм. Вирізаю кружечки за допомогою вирубки (діаметр моєї вирубки 10 см).

7. Круглу форму (діаметр моєї форми 26 см) викладаю пергаментом, змащую олією. Викладаю на стіл стопкою: кружечок тіста — половинка персика — кружечок тіста — половинка персика. Потім переношу цю стопку в форму, знову складаю стопку, і т.д.

8. Серединку теж заповнюю тістом з персиками (у мене залишилося трохи більше тіста, ніж було необхідно для серединки, тому воно піднялася вище країв).

9. Накриваю пиріг плівкою і даю йому збільшитися в об’ємі приблизно в 2 рази.

10. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору тіста (близько 45-50 хвилин). Виймаю пиріг з духовки, змащую вершковим маслом. Даю пирогу охолонути.

11. Перед подачею посипаю пиріг через ситечко цукровою пудрою. Прикрашаю листочками м’яти. Пиріг з персиками готовий.

Смачного!