Пиріг з хурмою

Пропоную приготувати простий дріжджовий пиріг з хурмою.

Спосіб приготування:

1. Хочу відразу сказати, що я готувала відразу 2 пирога, тобто брала подвійну порцію інгредієнтів. Тісто я замішую за допомогою хлібопічки. У відерце наливаю тепле молоко, додаю коричневий цукор, вершкове масло кімнатної температури, сіль, жовток, просіяне борошно, змішане з сухими дріжджами.

2. Поміщаю відерце в хлібопічку і включаю режим замісу тіста.

3. Даю тісту збільшитися в об’ємі приблизно в 2 рази.

4. Розкочую тісто в коло (товщина тіста близько 5 мм).

5. Загнути тісто, формуючи невеликий бортик. Акуратно перекладаю підготовлене тісто на змащене олією деко.

6. Хурму мию і тонко нарізаю спочатку на кружечки.

7. Потім розрізаю кружечки хурми ще навпіл.

8. Викладаю скибочки хурми на тісто.

9. Посипаю хурму коричневий цукром, накриваю плівкою і даю пирогу трохи піднятися.

10. Випікаю пиріг в розігрітій до 210 градусів духовці до золотистого кольору тіста. Готую швидкозастигаюче желе: 1/2 частина пакетика желе для торта змішую з цукром, додаю воду, ретельно розмішую, доводжу до кипіння, кип’ячу близько хвилини (треба врахувати, що у різних виробників інструкції з приготування такого желе відрізняються, тому готуйте згідно інструкції з Вашої упаковки желе ). За допомогою кулінарної кисті наношу желе на скибочки хурми.

Смачного!