Пиріг з фаршем

Спосіб приготування:

1. Для тіста у велику чашку налити воду, всипати цукор і додати дріжджі, розмішати до повного розчинення. Поставити в тепле місце до утворення пишної піни.

2. У чашу міксера або комбайна додати яйце і цукор, трохи збити.

3. Налити кефір, додати олію і сіль, дріжджову суспензію. Перемішати. У тісто всипати 2 склянки борошна і перемішати. Тісто накрити чистим рушником і залишити в теплому місці підходити. Опустити тісто за допомогою ложки пару разів.

4. Готуємо начинку. Для начинки очистіть цибулю і подрібніть її. У фарш додайте цибулю, яйце, спеції. Ретельно вимішайте начинку.

5. Для соусу наріжте ріпчасту цибулю середнім кубиком, обсмажте її на олії до золотистого кольору.

6. Додайте подрібнений часник, томати, цукор і спеції, готуйте на середньому вогні близько 3-5 хвилин.

7. Трошки остудіть соус.

8. Всипати третю склянку борошна в тісто (може знадобитися більше борошна) і замісити тісто. Тісто має бути гладким, податливим, що не липким.

9. Приблизно 1/3 частину отриманого тіста розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм.

10. Покладіть тісто у форму для запікання з бортиками.

11. Обріжте надлишки тіста.

12. Викладіть на тісто м’ясну начинку.

13. Моцареллу, нарізану скибочками, 1/6 частина сиру натріть на крупній тертці.

14. Завершіть пиріг томатним соусом. Викладайте начинку, соус і сир так, щоб бортики з тіста були вище.

15. Запікайте в духовці при 200 градусах близько 1:00-1:00 20 хвилин (залежно від розміру форми).

16. Поки печеться пиріг скрутіть скибочки грудинки нещільними рулетиками.

17. За 10 хвилин до готовності викладіть шматочки грудинки, згорнуті рулетиками, натріть сир.

18. Пиріг готовий!

19. Залишилося перекласти на блюдо, прикрасити листочками базиліку.

20. Подавати до столу можна відразу ж (тоді пиріг буде особливо соковитим, а сир розплавленим).

21. або теплим. Я ледве зберегла шматочок трохи охолодженого пирога, щоб показати вам всі шари: найтонше тісто, м’ясна начинка, тооовстий шар сиру і щедрий шар соусу. Підкопчену нотку внесла грудинка. Пиріг з фаршем готовий.

Смачного!