Борщ з квашеної капусти

Цей рецепт борщу особливо актуальний в зимовий період, коли квашену капесту можна знайти на кожному кроці. Приготування просте, проте борщ дуже смачний!

Вам знадобиться:

  • Вода — 1.5 літра
  • Олія — 50 г
  • Буряк — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Цибулина — 1 шт
  • Картопля — 2 шт
  • Квашена капуста — 150 г
  • М’якоть томатів — 100 г
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Телятина — 250 г
  • Чорнослив — 3 шт
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль, чорний перець, сік лимона

Спосіб приготування:

1. Готове до кулінарної обробки м’ясо наріжте невеликими шматочками. Залийте водою, доведіть до кипіння, злийте воду. Якщо необхідно, промийте каструлю. М’ясо поверніть в каструлю, знову залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть до готовності м’яса на невеликому вогні.

2. Очищені буряки, моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиком. Буряк збризніть лимонним соком, щоб зберегти яскравість і свіжість смаку. Цибулю, буряк, моркву виложіть на сковороду і тушкуйте на олії 5 хвилин.

3. Додайте квашену капусту і тушкуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.

4. Додайте томати, цукор і тушкуйте ще 5 хв.

5. Додайте подрібнений часник порізаний чорнослив і тушкуйте ще 5 хвилин.

6. Очищену картоплю наріжте брусочками.

7. У м’ясний бульйон долийте, якщо необхідно води, викладіть картоплю і варіть 10 хвилин. Додайте тушковані овочі, якщо потрібно, приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння і вимикайте.

8. Залиште настоятися під кришкою мінімум 10 хвилин. Борщ з квашеної капусти готовий.

Смачного!