стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з баклажанами





Торт з баклажанами

Торт з баклажанами
автор рецепта Автор: Вікторія



Вам знадобиться для торта з баклажанами:

  • 1 середній баклажан
  • 2 маленьких кабачка цукіні (по 150 г)
  • 1 цибулина (краще червона)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 жовтий або помаранчевий солодкий перець
  • 100 г фети
  • сіль і перець за смаком
  • 3 ст.л. олії

Спосіб приготування торта з баклажанами:
Включити духовку на 180 С. Баклажан нарізати кружечками приблизно 1 см завтовшки, або трохи менше. Перець розрізати навпіл, видалити насіння. Змастити баклажани і перець 2 ст.л. олії, посолити трохи і поперчити. Поставити в духовку на 30-40 хвилин і запікати до розм'якшення. Дістати з духовки, прикрити рушником, дати постояти 5 хвилин. Потім постаратися зняти шкірку у перцю, це необов'язково, просто мені так більше подобається.

Поки овочі запікаються, приготувати кабачки. Порізати цукіні скибочками 0.5 см. Цибулю порізати тонкими пір'їнками, подрібнити часник. Посмажити цукіні з цибулею і часником з олією, до розм'якшення овочів.

Приготувати каструльку діаметром близько 15 см (можна трохи менше, трохи більше). Дно змастити олією, потім укласти на дно кружечки баклажана (на саме дно кладіть найкрасивіші - це буде верх).

Трохи поперчіть за смаком і посипте розкришеною фетою (краще покришити ще в середині баклажанового шару). Потім шар перцю. Кожну печену половинку перцю розріжте на 3 частини вздовж і складіть кожен шматочок навпіл. Покладіть їх по колу згином до стінки каструлі. Посипте знову фетою (вона повинна піти вся). Останній шар - кабачки з цибулею.

Утрамбуйте злегка. Зверху покладіть блюдце, на блюдце - важку банку з чимось. Поставити в холодильник на 2 години (або можна при кімнатній температурі).

Злити зайвий сік що виділився, потім накрити верх каструльки блюдом для сервірування і перевернути торт на блюдо, обережно зняти каструльку. Можна прикрасити верх зеленню, або ще фетою. Торт з баклажанами готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: