стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Гострий м'ясний салат





Гострий м'ясний салат

Гострий м
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:
- філе (яловичина) - 450гр
- херес - 2 ст ложки
- соєвий соус - 1 ст ложка
- цукор - 2 ч ложки
- салат-латук - 1 качан
- зелена цибуля - 1 пучок
- помідори - 2шт
- шампіньйони - 350гр

Для заправки
- часник - 1 зубчик
- винний оцет - 65 гр
- соєвий соус - 2 ст ложки
- рубаний імбир - 1 чайна ложка
- кунжутне масло - 1 чайна ложка
- червоний перець - 1 / 8 ч ложки

Спосіб приготування:
М'ясо нарізати вздовж волокон на смужки шириною 5 см, а потім поперек волокон на скибочки товщиною 3 мм. Змішати в скляній або фаянсовій  мисці яловичину, херес (можна замінити яблучним соком), соєвий соус і цукор. Накрити кришкою і прибрати в холодильник на 10-15 хвилин. Промити і обсушити салат-латук. Зелену цибулю помити і дрібно порізати. Крупно порубати помідори. Гриби порізати скибочками. Салат нарвати на невеликі шматочки. Розігріти глибоку сковороду протягом 1-2 хвилин. Обсмажити на сильному вогні шматочки яловичини двома порціями, постійно перевертаючи і помішуючи протягом 3 хвилин (кожну порцію), поки м'ясо не обсмажиться. М'ясо вкласти на серветки, дати стекти жиру. М'ясо змішати у великій мисці з зеленою цибулею, на м'ясо шарами укласти помідори, гриби і салат латук. Накрити і прибрати вхолодильник на 1 годину. 

Для заправки очистити і дрібно порубати часник. Змішати часник з іншими інгредієнтами (кунжутну олію можна замінити оливковою), додати гострий червоний перець за смаком і ретельно перемішати. Залийте салат заправкою і перемішайте. Гострий м'ясний салат готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: