стрілка навігації    стрілка навігації  Смажені пиріжки з м'ясом





Смажені пиріжки з м'ясом

Смажені пиріжки з м
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для пиріжків з м'ясом:

  • начинка:
  • 700 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина, дрібно нарізати
  • 1 ч.л. солі
  • мелений чорний перець за смаком
  • сушений кріп за смаком
  • тісто:
  • 7 г (2 1/4 ч.л.) сухих активних дріжджів
  • 1/4 склянки теплої води
  • 1 стакан молока
  • 3 яйця
  • 1/2 склянки олії
  • 2 ст.л. цукрового піску
  • 1 ч.л. солі
  • 4 склянки борошна
  • 3 склянки олії для смаження

Спосіб приготування пиріжків з м'ясом:
Обсмажте в сковороді фарш, поки він рівномірно не підрум'яниться; злийте зайвий жир. Додайте цибулю і тушкуйте з фаршем до прозорості. Посипте сіллю, перцем і кропом за смаком. Дайте охолонути.

Розчиніть дріжджі в 1/4 склянки теплої води і поставте в тепло до появи піни, приблизно на 10 - 15 хвилин. У середніх розмірів каструлі на слабкому вогні нагрійте молоко і додайте, акуратно збиваючи вінчиком, яйця, масло, цукор і сіль. Зніміть з вогню.

Покладіть половину борошна у велику миску і поступово додайте в молочну суміш. Потім додайте дріжджі по черзі з борошном, перемішуючи після кожної порції. Місіть тісто, поки воно не стане збиратися в кулю і не перестане прилипати до миски. (Порада: почніть з 4 склянок борошна. Можливо, вам доведеться додати ще борошна, поки ви місите тісто). Накрийте миску чистою тканиною. Поставте в тепло і дайте піднятися, поки тісто не збільшиться в об'ємі в два рази.

Дістаньте тісто з миски і покладіть на злегка посипану борошном поверхню. Відщипувати від тіста шматочки завбільшки з волоський горіх. Розкачайте шматочки в коржі діаметром приблизно 12 - 15 см (або розтягніть руками).

Покладіть на середину кожного коржика столову ложку з гіркою начинки. Закрийте і щільно защіпніть краї. Викладіть на плоску поверхню, прикрийте і дайте постояти близько 10 хвилин.

У великій важкій сковороді або фритюрниці нагрійте олію до 190 С. Обсмажте пиріжки в олії порціями по кілька штук, поки вони не підрум'яняться з одного боку; обережно переверніть і обсмажте з іншого боку. Дістаньте і перекладіть на тарілку, викладену паперовими рушниками, щоб вбралася зайва олія. Смажені пиріжки з м'ясом готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: