стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шведські тефтелі у вершковому соусі





Шведські тефтелі у вершковому соусі

Шведські тефтелі у вершковому соусі
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • 75 г масла або маргарину, розділити
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1 стакан панірувальних сухарів
  • 1 стакан концентрованого молока, розділити
  • 750 г яловичого фаршу
  • 1 яйце, злегка збити
  • 1 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
  • 1 щіпка сушеної петрушки
  • 1 1/2 ч.л. борошна
  • 1 ч.л. томатної пасти
  • мелений мускатний горіх за смаком

Спосіб приготування:
Розтопіть 30 г масла або маргарину у великій сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і тушкуйте 5 - 10 хвилин, або до готовності.

В окремій мисці середніх розмірів змішайте панірувальні сухарі з 2 ст.л. концентрованого молока і розмішайте, даючи сухарям ввібрати молоко. Додайте фарш, цибулю, яйце, сіль, мелений чорний перець і петрушку за смаком. Ретельно перемішайте і зліпіть тефтелі розміром з волоський горіх.

Нагрійте решту масла або маргарин в тій же сковорідці на середньому вогні і додайте тефтелі. Обережно струсіть сковорідку, щоб перевернути тефтелі по мірі необхідності. Тушкуйте 10 - 15 хвилин, або поки тефтелі не підрум'яняться з усіх боків. Перекладіть тефтелі на блюдо сервіровки, зберігши рідину в сковорідці.

У сковорідку додайте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси. Потім поступово додайте концентроване молоко, томатне пюре і мускатний горіх за смаком, знову перемішуйте, доки суміш не прогріється і не стане однорідною і ніжною. Процідіть і полийте цим соусом тефтелі. Шведські тефтелі у вершковому соусі готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: