стрілка навігації     стрілка навігації  Картопляний пиріг зі спаржею





Картопляний пиріг зі спаржею

Картопляний пиріг зі спаржею
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для картопляного пирога зі спаржею:

  • 300 г картоплі
  • 500 г зеленої спаржі
  • 3 пера зеленої цибулі
  • 1 ст. л. олії
  • сіль
  • 250 мл жирних вершків
  • 3 яйця
  • мелений чорний перець
  • 50 г тертого сиру Грюйер
  • масло і панірувальні сухарі для змащування і посипки форми

Спосіб приготування картопляного пирога зі спаржею:
Розігрійте духовку до 200 С (духовку з конвекцією до 180 С). Змастіть маслом форму для випічки діаметром 24 см і посипте панірувальними сухарями. Очистіть і помийте картоплю, наріжте її тонкими скибочками. Відріжте у спаржі жорсткі кінчики. 12 пагонів відкладіть, а що залишилися наріжте на шматочки довжиною 2 1/2 см. Почистіть і помийте зелену цибулю, наріжте її колечками.

Викладіть картоплю в форму зразок черепиці, злегка внахлест. Збризніть олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці 10 хвилин. Посоліть картоплю. Викладіть нарізану спаржу і зелену цибулю. Прикрасьте цілими пагонами спаржі.

Збийте яйця з вершками, сіллю і перцем. Перемішайте з сиром. Вилийте отриману масу на картоплю і спаржу. Запікайте ще 30 хвилин до золотисто-жовтого кольору. Подавайте гарячим. Картопляний пиріг зі спаржею готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: