стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з троянди





Варення з троянди

Варення з троянди
автор рецепта Автор: Христина
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • 100 г, можна більше пелюсток троянд
  • 600 г цукрового піску
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 200 мл води

Спосіб приготування варення з троянди:
Беруть велику квітку, всі пелюстки рослини збирають разом і відрізають ножицями так, щоб основа пелюсток (білого кольору) залишилася на квітках. Або, якщо пелюстки вже були зняті з квітки, ножем відрізати основу.

На 100 г обрізаних пелюсток беруть 100 г цукрового піску і ретельно розтирають у порцеляновій ступці або в емальованій каструлі дерев'яним товкачем або ложечкою до отримання однорідної кашки (для більш простого розтирання можна їх спочатку крупно нарізати).

Окремо готують сироп з 500 г цукру і 1 склянки (200 мл) води з додаванням лимонного соку. Коли сироп прокипить 5-7 хв, до нього додають свіжоприготовлену кашку з пелюсток з цукром і варять варення з пелюсток троянди до готовності (10-12 хв). Таке варення відрізняється дуже тонким ароматом і добрим смаком.

Варення з пелюсток троянди розливають у скляні банки, закупорюють і зберігають у прохолодному приміщенні. Варення з троянди готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: