стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Українські солоні огірочки





Українські солоні огірочки

Українські солоні огірочки
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться:

  • 2.5 кг огірків
  • 4 л води
  • 3/4 склянки крупної солі
  • парасольки кропу
  • 2 головки часнику, почистити, розділити на зубчики
  • 1 ст.л. перцю горошком
  • 1 маленький гострий перчик чилі, тонко нарізати (за бажанням)

Спосіб приготування:
Замочіть огірки на ніч у холодній воді.

Простерілізуйте великі скляні банки (можна емальовану або керамічну ємність).

У каструлі закип'ятіть воду з сіллю. Зріжте у огірочків кінчики і зробіть бічний надріз невеликим ножем.

Викладіть дно простерилізованої банки парасольками кропу, половиною часнику, додайте 10 горошин перцю і 1-2 смужки гострого перчика. На цей шар викладіть половину огірків і повторіть шари ще раз.

Коли розсіл закипить, залийте ним огірки, щоб вони виявилися повністю під розсолом. Надавіть зверху перевернутим блюдцем - зверху вантаж, щоб блюдце залишалося під розсолом. Поставте в прохолодне місце.

Огірки будуть готові через 4-10 днів, залежно від температури повітря. Коли вони досить засоляться (на ваш смак), приберіть їх в холодильник або законсервуйте. Українські солоні огірочки готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: