стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Полуничне варення





Полуничне варення

Полуничне варення
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для полуничного варення:

  • 1 кг свіжої полуниці, очистити від чашолистків (~ 3 банки по 0,5 л)
  • 4 склянки (800г) цукру
  • 1/4 склянки (4 ст.л.) лимонного соку

Спосіб приготування полуничного варення:
У великій каструлі з товстим дном розім'яти полуницю, повинно вийти близько 4 склянок ягідної маси. Це можна проробити і в блендері.

У каструлі (краще з товстим дном) з'єднати ягідне пюре, цукор і лимонний сік. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Потім довести до бурхливого кипіння, поступово збільшуючи вогонь. Обережно! Будуть летіти бризки! Кип'ятити, продовжуючи помішувати, поки суміш не дійде до температури 105с, десь 20 хвилин.

Перекласти в гарячі стерилізовані банки, залишаючи зверху 1 см вільного простору, закрити кришками, перевернути догори дном на 10 хвилин. Банки, призначені для тривалого зберігання, краще простерилізувати 10-15 хвилин у киплячій воді (разом з кришками, вода повинна доходити до плічок банок). Якщо збираєтеся їсти варення відразу, можна просто остудити і прибрати в холодильник. Варення остаточно застигне через 48 годин. Полуничне варення готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: