стрілка навігації     стрілка навігації  Рецепт суші





Рецепт суші

Рецепт суші
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • рис круглозернистий
  • рисовий оцет для суші
  • листи з водоростей
  • 9 яєць
  • олія без запаху
  • 2 довгих огірка
  • 2-3 банки консервованого тунця в олії
  • цукор, сіль
  • соєвий соус, васабі, маринований імбир

Спосіб приготування суші:
Японці кажуть, що спеціальний рис, іменований "Для суші", купувати зовсім не обов'язково і рекомендують купувати дешевий грубозернистий рис.

Промивать рис потрібно три рази.

Рис поміщають в каструлю і закривають кришкою. Відкривати її не можна!

Для варіння рису також можна використовувати рисоварки.

Огірки розрізати на 8 довгих смужок. Акуратно вирізати саму серединку, яка зазвичай дуже водяниста.

Яєчна начинка: 9 яєць розбити в миску, збити виделкою, додати трохи солі, 1 чайну ложку цукру і трохи меленого чорного перцю.

Вилити третину суміші на гарячу чавунну сковороду.

Приблизно через 1 хвилину акуратно сформувати ролик і зрушити його на край сковороди.

На вільне місце додати ще третину яєчної маси. Повторити процедуру і скачати з двох частин один ролик, який знову перемістити на край сковороди.

В результаті має вийти яєчний ролик, який треба розрізати на тонкі смужки.

Відкрити банки з тунцем і вилити з них масло. Додати трохи солі і майонез, перемішати.

Взять очеретяну салфеточку, на неї укласти пластинку з водоростей. Пластинку класти шорсткою стороною догори. Приготований рис покласти шаром приблизно в 1 см. по всій довжині квадратика, залишаючи вільним лише 3 см з протилежного краю. Покласти смужку з огірка, яйця і ложку риби.

Помагаючи собі очеретяною серветкою згорнути ролик і притиснути його руками.

Салфетку прибрати, ролик перекласти на тарілку і через пару хвилин його можна розрізати на 10-12 частин. Суші готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: