стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Буряк маринований





Буряк маринований

Буряк маринований
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для буряка маринованого:

  • 5 кг буряка, без стебел
  • 2 склянки цукру
  • 1 ст.л. крупної солі
  • 300 мл столового оцту 9%
  • 1/4 склянки гвоздики

Спосіб приготування буряка маринованого:
Буряк помістіть у велику каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть до готовності. Великий буряк можна розрізати на четвертинки. Злийте і збережіть 2 склянки бурякової води, охолодіть буряк і очистіть.

Простерілізуйте банки і кришки, помістивши їх в киплячу воду на 10 хвилин. Наповніть кожну банку буряком (можна його нарізати кружальцями або соломкою) і додайте туди кілька гвоздичок.

У великій каструлі змішайте цукор, бурякову воду, оцет і сіль. Доведіть до бурхливого кипіння на сильному вогні. Залийте розсолом буряк в банках і закрийте кришками.

Опустіть банки в киплячу воду (так, щоб банки були повністю під водою) і стерилізують 10 хвилин. Буряк маринований готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: