стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Устриці Рокфеллер





Устриці Рокфеллер


Вам знадобиться:

  • 24 закритих, свіжих середніх устриць
  • 1.5 склянки відвареного і віджатого шпинату
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 2 скибочки бекону або грудинки
  • 5 ст.л. панірувальних сухарів
  • жменю посіченої свіжої петрушки
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 крапля гострого соусу, наприклад Табаско
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. лікеру Перно з ароматом анісу
  • 1 кг морської солі крупного помелу

Спосіб приготування устриць:
Розігрійте духовку до 230 C.

Покладіть бекон у велику глибоку сковорідку. Обсмажуйте на сильному вогні, поки бекон рівномірно не підрум'яниться. Злийте жир, дрібно наріжте і відкладіть.

Очистіть устриці і покладіть у велику супову каструлю. Налийте стільки води, щоб покрити з верхом устриці; доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і злийте воду; дайте охолонути. Коли охолонуть, у кожної устриці відламайте верхню стулку раковини.

У кухонному комбайні подрібніть бекон, шпинат, сухарі, зелену цибулю і петрушку. Додайте сіль, гострий соус, оливкову олію і лікер Перно і збивайте, поки суміш не стане однорідною, але не до стану пюре, приблизно 10 секунд.

Викладіть устриці в половинках раковин на деко з морською сіллю. Ложкою викладіть трохи шпинатної суміші на кожну устрицю. Запікайте 10 хвилин, а потім переключіть установку духовки на функцію гриль і обсмажуйте, поки устриці не підрум'яняться зверху. Подавайте гарячими. Устриці Рокфеллер готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: