стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат Італійський з морепродуктів





Салат Італійський з морепродуктів

Салат Італійський з морепродуктів
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для салату з морепродуктів:

  • 1 кг свіжих, вимитих і очищених мідій;
  • 3 невеликих кальмара;
  • 500 г морських молюсків;
  • 200 г варених креветок;
  • 1 столова ложка оливкової олії.
  • Для приправи з каперсів:
  • 0,3 стакана оливкової олії;
  • 2 столових ложки лимонного соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної зелені петрушки;
  • 1 столова ложка сушених каперсів;
  • часточки лимона і петрушка;
  • сіль та перець.

Спосіб приготування салату з морепродуктів:
Покладіть мідії у велику каструлю з водою. Накрийте кришкою, та варіть на сильному вогні 5-7 хвилин, поки мідії не відкриються. Після чого мідії слід зняти з вогню та трохи остудити. Вийміть мідії з раковин.
У цій самій воді зваріть інші морські молюски. Відокремте голову кальмара від тулуба, видаліть вузьку рогову пластину кальмара. Зніміть шкірку, та наріжте тулуб кільцями. Відріжте щупальця біля самих очей.
У сковородці з товстим дном розігрійте олію. Покладіть усі частини кальмарів і тушкуйте протягом 2-3 хвилин, поки м'ясо кальмара не стане м'яким. Перекладіть в глибоке блюдо, додайте інші морепродукти. Змішайте інгредієнти приправи, полийте салат і поставте в холодильник на 2 години. Прикрасьте блюдо петрушкою і скибочками лимона. Салат Італійський з морепродуктів готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: