Головна     Рецепти десертів    Різдвяні пряники



Різдвяні пряники

Різдвяні пряники
Автор: Христина

Розділ: Рецепти десертів

00

Вам знадобиться для різдвяних пряників:

  • тісто:
  • 2/3 склянки солодкого сиропу (наприклад, кукурудзяного. Можна замінити рідким медом)
  • 1 3/4 склянки цукру
  • 250г масла
  • 6 склянок борошна
  • 3 яйця
  • 3 ч.л. соди
  • 2 ч.л. кориці
  • 2 ч.л гвоздики
  • глазур:
  • 2 білки
  • 2 ч. л. соку лимона або винного каменю
  • 330г просіяної цукрової пудри

Спосіб приготування різдвяних пряників:
Сироп зі спеціями нагріти до кипіння і додати масло. Збити яйця з цукром і з'єднати з остившим сиропом. Додати соду і поступово, сипати через сито, вмішувати борошно. Дати тісту полежати в холодильнику мінімум 6 годин, а краще добу. Розкачувати тісто в пласт 2-3 мм, вирізати печиво і випікати при 190 С 7-10 хвилин.

глазур:
Білки змішати з порошком винного каменю і, поступово додаючи просіяне (!) цукор, пудру, збити до такого густого стану. Якщо немає винного каменю, замінити його можна соком лимона. Майте на увазі, що поверхня глазурі починає миттєво сохнути, тому її весь час потрібно тримати в закритому контейнері з харчовою плівкою на поверхні. Можна зберігати в холодильнику тижнів два. Глазур я витискала з пергаментного конвертика, зрізавши кінчик (без металевої насадки).

Покрийте охолоджене печиво глазур'ю. Різдвяні пряники готові.
Смачного!





Not found

Додати коментар:

Текст:


Добавити рецепт


Нові рецепти
Канапе з  червоною рибою
Форшмак з оселедця
Як варити холодець
Сир з часником
Закуски з лаваша
Рецепт паштету
Рулетики з баклажанів