стрілка навігації     стрілка навігації  Данський мигдалевий десерт





Данський мигдалевий десерт

Данський мигдалевий десерт
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • Для першого шару:
  • 100 г масла
  • 1 склянка борошна
  • 4 ст.л. води
  • Для заварного шару:
  • 1 склянку окропу
  • 100 г масла
  • 1 склянка борошна
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. мигдального екстракту або лікеру Амаретто
  • Глазур: цукрова пудра і молоко
  • різаний мигдаль

Спосіб приготування:
Зробити корж: змішати олію, борошно і воду. Розподілити тісто на листі, зробити прямокутник приблизно 24Х35 см, розрізати ножем на 3 смужки 8Х35 см. Смужки не відокремлювати один від одного.

Зробити суміш для верхнього шару:
Розтопити масло в киплячій воді. Додати відразу 1 склянка борошна. Збити до утворення однорідної маси. Додати 1 ч.л. мигдальної есенції або Амаретто. Вбити в масу 4 яйця по одному, не все відразу. Розподілити масу на тісті для першого шару.

Випікати при температурі 180 С 60 хвилин (не менше).

Змастити зверху рідкою глазур'ю з цукрової пудри і молока, зверху посипати різаним мигдалем. Готовий пиріг розрізати спочатку на 3 смужки. Смужки розрізати по діагоналі як ромбики або на квадратики. Данський мигдалевий десерт готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: