стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Тірамісу





Торт Тірамісу

Торт Тірамісу
автор рецепта Автор: Маряна



Вам знадобиться для торта Тірамісу:

  • 6 яєчних жовтків
  • 3/4 склянки цукру
  • 2/3 склянки молока
  • 1 1/4 склянки жирних вершків (30% і вище)
  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
  • 500 г вершкового сиру маскарпоне
  • 1/4 склянки міцної кави кімнатної температури
  • 2 ст.л. рому
  • 2 (90 г) упаковки печива дамські пальчики (савоярді)
  • 1 ст.л. какао-порошку, без цукру

Спосіб приготування торта Тірамісу:
У каструлі середніх розмірів вінчиком збийте яєчні жовтки і цукор, поки суміш добре не перемішається. Вбийте молоко і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не закипить. Обережно поваріть протягом 1 хвилини, зніміть з вогню і датйте трохи охолонути. Щільно накрийте і помістіть в холодильник на 1 годину.

У мисці середніх розмірів збийте вершки з ваніллю до густої піни.

У невеликій мисці змішайте каву і ром. Розламайте печиво уздовж навпіл і просочіть кавовою сумішшю.

Викладіть половину просоченого печива на дно блюда, круглої або прямокутної форми. Викладіть половину крему з маскарпоне поверх печива, і третім шаром - половину збитих вершків. Повторіть шари ще раз і посипте зверху какао. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 4 - 6 годин, поки не застигне.

Вінчиком вбийте маскарпоне в жовткову суміш до отримання однорідного крему. Торт Тірамісу готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: