стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Штрудель з квашеною капустою





Штрудель з квашеною капустою

Штрудель з квашеною капустою
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • для тіста
  • 350 г борошна + ще трохи для розкочування тіста
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оцту
  • 3 ст. л. рослинної олії + ще трохи для змащування
  • 125 г розтопленого вершкового масла для змащування тіста + ще трохи для форми
  • 100 мл бульйону для заливки
  • для начинки
  • 250 г копченого шпику чи грудинки
  • 600 г квашеної капусти
  • 1 ст. л. насіння кмину
  • 125 мл бульйону або сухого білого вина
  • сіль, чорний перець

Спосіб приготування:
Замісіть міксером в мисці протягом 5 хвилин всі інгредієнти для тіста (борошно, масло, яйце, сіль, оцет або лимонний сік), додавши 125 мл ледь теплої води.

Дайте тісту постояти і помісіть ще 5 хвилин. Побийте його на робочій поверхні. Сформуйте 1-3 кулі. Змастіть 1 ст.л. масла, щоб тісто не підсихало.

Духовку розігрійте до 220 ° С (духовку з конвекцією до 200 ° С), форму змажте маслом. Поставте на низ духовки вогнетривку миску з гарячою водою.

Очистіть шпик від шкірки, дрібно наріжте і обсмажте на великій сковороді. Наріжте квашену капусту, додайте її до шпику, приправте кмином. Залийте бульйоном і потім під кришкою на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Посоліть і поперчіть, потім відкиньте на сито, щоб стекла рідина.

Розділіть тісто на 4 порції, одну за іншою розкачайте на посипаному борошном рушнику і розтягніть тісто на тонкі, як папір, прямокутники. Змастіть прямокутники маслом. Викладіть начинку на прямокутники так, щоб сторони та нижні краї залишалися вільними. Ці краї зволожте бульйоном.

Закатайте штруделі за допомогою рушника і наріжте їх на шматки довжиною 6 см. Рулетики викладіть зрізом вниз, не занадто близько один до одного. Змастіть їх маслом. Випікайте 35-45 хвилин, кожні 10 хвилин поливаючи бульйоном або вином. Подавайте штруделі гарячими, в лотку. Штрудель з квашеною капустою готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: