стрілка навігації     стрілка навігації  Квасоля тушкована по-польськи





Квасоля тушкована по-польськи

Квасоля тушкована по-польськи
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для тушкованої квасолі:

  • 500 г сухої квасолі
  • 300 г ковбаси
  • 200 г нежирного копченого бекону
  • 2 лаврових листа
  • 4 горошини запашного перцю
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г томатної пасти
  • 1 ч.л. цукру
  • за смаком сіль і перець
  • 1/2 ч.л. майорану
  • 1 ст.л. смальцю або жиру (необов'язково)
  • 1 ст.л. борошна
  • олія для смаження

Спосіб приготування тушкованої квасолі:
Квасолю добре промити і залити гарячою водою. Залишити на ніч. Рівень води повинен бути на 3 см вище рівня квасолі.

На наступний день злити воду, добре промити. Залити квасолю свіжою водою і поставити варити. Ковбасу і бекон нарізати невеликими кубиками. У каструлю з квасолею додати ковбасу, бекон, лавровий лист, запашний перець, дрібно нарізаний часник. Тушкувати на повільному вогні близько 1 години.

Потім додати томатну пасту, цукор, сіль, перець і майоран. На сковороді обсмажити 1 ст.л. борошна з невеликою кількістю олії, додати борошно до квасолі. Готувати ще декілька хвилин. У готову страву можна додати свіжу зелень, подавати гарячим. Квасоля тушкована по-польськи готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: