стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Капустяна запіканка





Капустяна запіканка

Капустяна запіканка
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • 1 качан капусти
  • 2-3 головки ріпчастої цибулі
  • 1/2 склянки олії
  • 1 склянку рису
  • 2 яйця, зварених круто
  • 1 склянка тертої бринзи або іншого м'якого сиру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. перцю
  • 1/4 склянки рубаної зелені
  • 2 склянки води
  • для заливки
  • 4 яйця
  • 2 ст.л. тертої бринзи або іншого сиру

Спосіб приготування:
Качан капусти розібрати на листя, видаливши качан і грубу частину. У великій каструлі закип'ятити воду, посолити і опустити листя капусти. Коли листя стануть м'якими, відкинути на друшляк і дати воді повністю стекти.

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в олії. Додати склянку рису і продовжити смажити 5 хв.

Зняти з вогню і додати дрібно рубані варені яйця і склянку сиру. Посолити і поперчити, додати зелень і все добре перемішати.

Глибоке деко змастити олією і покласти перший шар капустяного листя, потім рисову масу. Повторити шар за шаром. Останнім повинен виявитися теж капустяний шар.

Залити все 2 склянками гарячої води і поставити в духовку. Запікати при 180 С 30 хв.

У цей час підготувати суміш з 4 збитих яєць і 2 ложок сиру. Залити цією сумішшю запіканку і знову запекти до утворення рум'яної скоринки. Капустяна запіканка готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: