стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  М'ясні тефтельки по-шведськи





М'ясні тефтельки по-шведськи

М
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:
450 г фаршу з яловичини;
150 мл молока;
2 цибулини;
50 г мелених сухарів;
1 ст.л. вершкового масла;
1 ч. ложка солі;
1 / 4 ч. ложки меленої кориці;
2 ч. ложки порізаної петрушки;
2 ст. ложки олії;
2-3 ст. ложки борошна;
280 мл сметани;
6 ст. ложок брусничного або журавлинного соусу.

Спосіб приготування:
Нагрійте масло в сковороді, додайте дрібно нарізану цибулю і смажте на повільному вогні 5 хвилин до м'якості. Охолодіть. Змішайте в мисці сухарі і молоко, замочіть на 15 хвилин. Злийте молоко, віджавши сухарі, молоко збережіть. Змішайте яловичину, сухарі, сіль, корицю і петрушку в мисці. Додайте 2-4 столові ложки збереженого молока і перемішайте.
Сформуйте з суміші 30 маленьких кульок. Покладіть їх на деко і охолодіть 30 хвилин у холодильнику. Нагрійте вершкове масло в сковороді з тефлоновим покриттям. Обвал-ляйте тефтелі в борошні. Коли масло перестане пінитися, покладіть в сковороду тефтелі, щоб вони повністю покривали дно. Обсмажуйте до коричневого кольору, потім повторіть весь процес з рештою тефтель. Покладіть всі тефтелі назад в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30 хвилин. Дістаньте тефтелі з сковороди. Соус, що залишився тушкуйте протягом 5 хвилин, збільшивши вогонь, поки він трохи не загусне, і потім додайте до нього 75 мл сметани.
Полийте тефтелі соусом і подавайте їх з сметаною, що залишилася і брусничним або журавлинним соусом.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: