стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний медовик зі сметанним кремом і горіхами





Шоколадний медовик зі сметанним кремом і горіхами

Шоколадний медовик зі сметанним кремом і горіхами
автор рецепта Автор: Надя



Вам знадобиться:

  • 5 яєць
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г шоколадного масла
  • 1 склянка цукру
  • 3 ст.л. меду
  • 2 ст.л. какао
  • 1 ч.л. харчової соди
  • 3,5 склянки борошна (на підсипку)
  • Для крему:
  • 1 л сметани
  • 1 склянка цукру
  • Також необхідно взяти 1-1,5 склянки очищених грецьких горіхів.

Спосіб приготування:
Змішуємо цукор, мед, вершкове масло і масло шоколадне. Додаємо какао. Відправляємо все прогріватися в каструльці, постійно помішуючи, до моменту закипання. Маса кипіти не повинна (!). Після того, як ми каструльку знімаємо з вогню, додаємо в масу харчову соду і перемішуємо. Маса почне збільшуватися, біліти та пузиритися - це нормально.

Коли медово-шоколадна маса остигне, вбиваємо яйця, додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто вийде досить рідким, але муки не потрібно додавати більше, ніж написано (!). Відправляємо тісто на 4-8 годин на холод.

Потім розкачати тонкі листи тіста і вирізаємо з тіста кола (я використовувала для цього кришку і ніж). Підсипаємо багато борошна, щоб тісто не липло.

Випікаємо їх при температурі 140 градусів. Печуться вони дуже швидко (в залежності від товщини).

Для крему збиваємо сметану з цукром до утворення пишної густої маси. Горішки ріжемо на дрібні шматочки або пропускаємо через м'ясорубку з великою сіткою.

Коржі змащуємо сметаною і посипаємо горішками. Шоколадний медовик зі сметанним кремом і горіхами готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: