стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Телятина по-брюссельски





Телятина по-брюссельски

Телятина по-брюссельски
автор рецепта Автор: Ірина



Вам знадобиться:

  • 500 г. м'якоті телятини,
  • 2 кислих яблука,
  • сік і цедра 1 / 2 лимона,
  • 4 ст. ложки олії,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 100 мл. сухого червоного вина,
  • 50 р. листового салату,
  • 1 / 2 чайн. ложки мускатного горіха,
  • 1 / 2 чайн. ложки кориці,
  • зерна граната для прикраси,
  • сіль, мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:
М'якоть телятини вимийте, обсушіть, натріть сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Яблука вимийте, обсушіть, розріжте на 4 частини і видаліть серцевину з насінням.
Кожну четвертинку яблука розріжте ще на 3 часточки, покладіть в миску, збризніть лимонним соком, посипте цедрою і залиште на 5 хв.
Духовку розігрійте до 170 ° С. Гострим ножем у м'ясі зробіть отвори і нашпигуйте телятину часточками яблук.
Потім помістіть м'ясо у форму, посипте корицею, полийте зверху 2 ст. ложками олії і поставте в духовку на 30-40 хв.
Дістаньте телятину з духовки, посипте борошном, збризніть залишком олії і поставте в духовку ще на 15 хв.
Потім влийте у форму червоне вино, температуру в духовці зменшіть до 150. ° С і запікайте 10 хв.
Листя салату промийте холодною водою, обсушіть і розкладіть на блюді. Готове м'ясо наріжте, викладіть на листя, прикрасьте зернами граната і подавайте на стіл. Телятина по-брюссельски готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: