стрілка навігації     стрілка навігації  Паста з тунцем, каперсами і базиліком





Паста з тунцем, каперсами і базиліком

Паста з тунцем, каперсами і базиліком
автор рецепта Автор: Вікторія



Вам знадобиться для пасти з тунцем:

  • макарони
  • тунець (консервований в олії) - 2 банки
  • оливкова олія - 5 ст.л.
  • вершкове масло - 50г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • біле сухе вино - 1 / 2 склянки
  • каперси - 2 ст.л.
  • томати (консервовані) - 1 стакан
  • базилік (листочків) - 8 шт.
  • пармезанський сир - на смак
  • сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування пасти з тунцем, каперсами і базиліком:
У сковороду з високими краями додати оливкову олію. Коли олія прогріється, додати до неї дрібно нарізану цибулю і обсмажувати хвилини три, до золотистого кольору. Додати в сковороду дрібно порубаний часник і підсмажувати ще приблизно з хвилину на невеликому вогні, постійно помішуючи. Потім, додати на сковороду сухе біле вино, довести до кипіння, зменшити вогонь до маленького і закрити кришкою на 5 хвилин. Після п'яти хвилин відкрити кришку і дати покипіти ще трохи, поки не випарується алкоголь, хвилини 2-3. (В ідеалі, повинен залишитися запах вина, але не смак).

Потім, в ту ж сковороду додаємо тунець (з якого попередньо зливаємо всю вологу) і лопаточкою розламуємо на шматочки. Все перемішуємо, додаємо вершкове масло і сіль, перець за смаком. Гарненько прогріваємо всю суміш на середньому вогні. Додаємо помідори і трохи соку з банки (якщо помідори консервовані). Якщо помідори свіжі, то можна додати трохи томатної пасти розведеної з водою (для соковитості). Потім кидаємо туди ж каперси і додаємо готові (обов'язково ще гарячі) лінгвіні.

Знову все перемішуємо, намагаючись робити це якомога акуратніше, щоб не роздрібнити остаточно рибу. Прогріваємо одну-дві хвилини і знімаємо з вогню. Додаємо порізані листочки базиліка (тільки після зняття з вогню, інакше базилік почорніє) і посипаємо пармезанським сиром. Паста з тунцем, каперсами і базиліком готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: