стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яблучний торт з мигдалем





Яблучний торт з мигдалем

Яблучний торт з мигдалем
автор рецепта Автор: Наталя



Вам знадобиться для яблучного торта:

  • борошно пшеничне - 200 грам
  • цукор для тіста - 100 грам і для начинки - 5 столових ложок
  • яйце - 1 штука
  • масло вершкове для тіста - 4 столові ложки і для начинки - 2 столові ложки
  • яблука - 1,2 кілограма
  • сік лимонний - 3 столові ложки
  • ізюм без кісточок - 100 грам
  • цедра лимонна терта - 1 чайна ложка
  • крохмаль - 2 столові ложки
  • мед - 1 столова ложка
  • мигдаль очищений - 2 столові ложки
  • молоко - 2 столові ложки

Спосіб приготування яблучного торта з мигдалем:
Яйце разтираєте з цукром. 3,5 столової ложки масла охолоджуєте, перемішуєте з борошном, змішуєте з яєчною сумішшю. Замішуєте тісто, кладете в холодильник на 30 хвилин. Роз'ємну форму змазуєте маслом і викладаєте в неї тісто, зробивши високі бортики.

Яблука очищаєте, видаляєте серцевини, дрібно нарізаєте, поливаєте соком лимона, викладаєте в сотейник, намазаний 1,5 столової ложки олії, додаєте 2 столові ложки цукру, обмитий ізюм, цедру і прогріваєте протягом 10 хвилин на середньому вогні.

Крохмаль розводите невеликою кількістю води до отримання однорідної маси, з'єднуєте з яблуками, перемішуєте, викладаєте рівним шаром на тісто.

Масло, що залишилося розтераєте з 3 столовими ложками цукру і медом, додаєте пластинки мигдалю, молоко, прокипятити і змазати яблука.

Випікаєте торт в духовці при 200 ° С близько 45 хвилин. Охолоджуєте і ставите в холодильник на 3 години. Яблучний торт з мигдалем готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: