стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пецепт торта Пташине молоко





Пецепт торта Пташине молоко

Пецепт торта Пташине молоко
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Домашня



Варіантів цього популярного торта дуже багато, проте як би там не було, представляю вашій увазі свій рецепт торта Пташине молоко.

Вам знадобиться:

  • Для коржів:
  • Борошно - 160 г
  • Цукровий пісок - 100 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор ванільний - 1/2 ч. л.
  • Крем-суфле:
  • Яйце - 7 шт.
  • Молоко 2,5% - 160 мл
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Цукор - 120 г
  • Цукрова пудра - 120 г
  • Цукор ванільний - 2 ч. л.
  • Желатин - 25 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Шоколадний ганаш:
  • Шоколад (72%) - 100 г
  • Вершки (33%) - 100 г
  • Масло вершкове - 25 г

Спосіб приготування:
Випікаємо коржі: Вершкове масло має бути кімнатної температури. Збиваємо масло з двома видами цукру, поки маса не побіліє і не збільшиться. Тепер по одному додаємо яйця (міксер не вимикати!). Просіваємо борошно, перемішуємо. І нехай тісто «відпочине» 20 хв.

Духовку розігріти до 210 град.

На папері для випічки креслимо два кола діаметром 26 см. Викладаємо форму змащеним папером для випічки вершковим маслом, присипаємо борошном. Викладаємо силіконовою лопаткою тісто порівну.

Випікаємо коржі 12 хв., Охолоджуємо на папері.

Для приготування суфле вершкове масло теж має бути кімнатної температури.

Желатин залити 100 мл води, дати набрякнути хвилин 20.

Крохмаль залити 1 ст. л. води кімнатної температури.

Білки відокремити від жовтків.

Жовтки помістити в сотейник з товстим дном, збити з двома видами цукру, вони побіліють і стануть пишними (я робила це вінчиком).

Тепер додаємо молоко і розведений у воді крохмаль, перемішуємо.

Ставимо сотейник на невеликий вогонь, постійно працюючи вінчиком, варимо до загустіння (якщо ви боїтеся, що маса згорнеться, робіть це на водяній бані).

Як тільки від вінчика буде видно борозенки, знімаємо сотейник з вогню, продовжуючи працювати вінчиком ще хвилину-другу. Остудити.

Вершкове масло збиваємо і додаємо в остиглий жовтковий крем.

Набряклий желатин прогріти (я робила це в мікрохвильовці).

Білки збити, по ложці додати цукрову пудру, не перестаючи збивати.

У міцну піну білків додаємо тонкою цівкою гарячий желатин, збиваємо.

Тепер акуратно з'єднуємо білки і жовтковий крем.

Збираємо торт:

На дно розємної форми (26 см) викладаємо корж, на нього - крем-суфле (частину), потім - знову корж і решту крем-суфле.

Відправляємо торт на холод на 6 год.

Через зазначений час торт звільнити від форми.

Приготувати шоколадний ганаш.

Вершки прогріти в сотейнику, додати поламаний на шматочки шоколад і вершкове масло. Чекаємо 5 хв, шоколад і масло повинні «поплисти». Перемішуємо до отримання глянцевої однорідної маси.

Покрити торт шоколадною глазур'ю. Поставити на холод на 2 години до застигання глазурі. Ось такий рецепт торта Пташине молоко.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: