стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний двошаровий торт





Шоколадний двошаровий торт

Шоколадний двошаровий торт
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Один тільки вид цього двошарового торта, залитого шоколадною глазур'ю, викликає бажання негайно його спробувати. А що говорити про його смак, який добавка кави в тісто робить таким насиченим.

Вам знадобиться:

  • для тіста:
  • 360 г борошна
  • 3 яйця
  • 75 г темного шоколаду
  • 600 г цукру
  • 360 мл звареної гарячої кави
  • 120 г какао-порошку
  • 360 мл сколотин
  • 180 мл олії
  • 2 ч. ложки соди
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ч. ложка ванільною есенції або лікеру, бренді
  • 1 ч. ложка солі
  • для глазурі:
  • 450 г сметани
  • 170 г молочного шоколаду
  • 170 г темного шоколаду
  • 2 ч. ложки ванільною есенції (бренді, лікеру)
  • дрібка солі

Спосіб приготування:
Варимо міцну каву, заливаємо нею наламаний шматочками шоколад, помішуєм вінчиком, поки шоколад розтопиться.

Включаємо на 150С духовку. Засипаємо в одну миску всі сухі інгредієнти тіста - борошно, цукор і порошок какао, сіль, розпушувач і соду - і перетворюємо в однорідну суміш за допомогою того ж вінчика.

Яйця збиваємо в пишну піну міксером або блендером, не припиняючи збивання, повільно додаємо олію і, так само не поспішаючи, сколотин, за ним - розтоплений шоколад і ванільну есенцію, яку можна замінити бренді або лікером.

В отриману однорідну рідину засипаємо змішані сухі інгредієнти, замішуємо тісто, знизивши швидкість міксера.

У дві форми для коржів, дно яких застилає папером для випічки, виливаємо тісто. Вони одночасно випікаються в духовці приблизно годину. Коли дерев'яна паличка виходить з центру коржа сухою - корж готовий.

Не поспішаючи готуємо глазур для торта. Якщо у нас немає водяної бані - просто наповнюємо каструлю на третину водою, коли закипить - ставимо на каструлю відповідну металеву миску, заповнюємо шматочками шоколаду, помішуємо, поки не розтопиться повністю. Постійно помішуючи, заливаємо сметану, ванільну есенцію і дрібку солі. Отримавши однорідну суміш, знімаємо миску з каструлі і збиваємо глазур вінчиком.

Кладемо на підставку перший корж, заливаємо глазур'ю, розподіляємо рівно за допомогою кулінарної лопатки.

Дуже акуратно, щоб не зламався, викладаємо на перший - другий корж, верхньою стороною вниз, відокремлюємо папір для випічки і заливаємо глазур'ю другий корж і боки торта. Якщо хочеться - прикрашаємо торт: цукатами, шматочками фруктів, ягодами.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: