стрілка навігації     стрілка навігації  Домашній соус теріякі





Домашній соус теріякі

Домашній соус теріякі
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Японська



Знаменитий японський соус нескладно приготувати на своїй кухні - зрозуміло, якщо в нашому супермаркеті є складові для теріякі.

Вам знадобиться:

  • 100 мл соєвого соусу
  • 100 мл мирин (дуже солодке рисове вино)
  • 100 мл саке
  • 1ст. ложки цукру

Спосіб приготування:
Цукор для соусу теріякі краще брати коричневий. Якщо його немає - користуємося звичайним, але кладемо його трохи менше.

Заливаємо солодкий мирин, соєвий соус і саке в каструльку, засипаємо цукор, доводимо до кипіння на сильному вогні. Знижуємо вогонь до невеликого, помішуєм, поки повністю розчиниться цукор.

На цьому вогні соус тихенько кипить приблизно годину, поки його не стане вдвічі менше, а консистенція наблизиться до сиропу.

Якщо не збираємося використовувати теріякі відразу - переливаємо в баночку, охолоджуємо, тримаємо в холодильнику.

Щоб наблизити смак соусу до класичного, треба додати в нього наприкінці варіння 1 ст. ложку меленого або дрібно тертого імбиру. Використовувати його можна і в якості маринаду, і як соус для приготування страв-теріякі.

Зберігати домашній соус теріякі в холодильнику в межах 2 тижнів.

Якщо нема мерину, замінити мирин можна світлим хересом (тільки взяти його поменше), і додати цукор з водою.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: