стрілка навігації     стрілка навігації  Пряний абрикосовий соус





Пряний абрикосовий соус

Пряний абрикосовий соус
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Східна



Пряний абрикосовий соус - чудовий партнер для птиці, а також і для інших видів смаженого м'яса. Його можна приготувати на раз - або заготовити побільше.

Вам знадобиться:

  • 1 склянка кураги
  • 1 склянка води
  • 50 г цукру
  • 2 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка паприки
  • 100-120 мл яблучного оцту
  • 1/4 чайної ложки солі

Спосіб приготування:
У товстостінній каструлі ставимо воду з курагою на конфорку, дочекавшись закипання - відводимо вогонь на мінімальний рівень і тушкуємо курагу приблизно півгодини, періодично піднімаючи кришку і помішуючи. У підсумку абрикоси стають м'якими, ввібравши майже всю воду.

Робимо пюре, протерши курагу через сито або швидко подрібнивши в блендері.

Переклавши в миску, додаємо мед і цукор, сіль і паприку, яблучний оцет, збиваємо вінчиком до однорідної консистенції.

Щільно закритий у банку, пряний абрикосовий соус зберігається в прохолодному місці (у холодильнику) до 3 місяців.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: