стрілка навігації     стрілка навігації  Аджика пекуча





Аджика пекуча

Аджика пекуча
автор рецепта Автор: Ігор
кухня Кухня: Грузинська
розділ рецепту Розділ: Консервації



Що говорити про цю знамениту приправу? Аджику просто треба зробити.

Вам знадобиться:

  • 300-350 г солодкого червоного перцю
  • 500-550 г пекучого червоного перцю
  • 70-80 г часнику
  • 40 г уцхо сунелі, або фенугрека, або 50-60 г хмелі-сунелі
  • 20-25 г порошку коріандру
  • 2-3 ч. ложки дрібної солі

Спосіб приготування:
Перці промиваємо, обсушуємо, прибираємо плодоніжки і насіння. Очищаємо часточки часнику.

Перці разом з часником подрібнюємо блендером або робимо це кілька разів за допомогою м'ясорубки з дрібними гратами.

Засипаємо сіль і спеції, вимішуємо як слід. Розкладаємо аджику в стерилізовані банки.

Якщо така аджика для нас - ну, дуже гостра, зробимо мякший варіант. Для нього на одну частину пекучого перцю треба взяти в 4 рази більше перцю солодкого.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: