стрілка навігації     стрілка навігації  Салат-закуска з квасолею на зиму





Салат-закуска з квасолею на зиму

Салат-закуска з квасолею на зиму
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська
розділ рецепту Розділ: Консервації



Відмінний запас на зиму - салат з квасолею. Він і закуска, і для супу згодиться, і для м'ясного або овочевого рагу, і для гарнір до м'яса або риби. При цьому заготовка коштує смішні гроші.

Вам знадобиться:

  • 4 склянки червоної або білої квасолі (850-900 г)
  • 2 кг помідорів
  • 500 г солодкого перцю
  • 500-600 г цибулі
  • 1,5-2 ст. ложки цукру
  • 1,5-2 ст. ложки солі (або за смаком)
  • 250 мл соняшникової олії

Спосіб приготування:
У великій мисці на ніч замочуємо квасолю. Води - побільше, бо обсєг квасолі збільшиться. Приступаючи до готування, квасолю ставимо варити на 20-30 хвилин, тобто не до повної готовності.

Промиті і обсушені помідори і солодкі перці нарізаємо зовсім невеликими шматочками, очищені цибулини - половинками кілець, засипаємо в каструлю, вливаємо олію, насипаємо потроху цукру і солі (щоб не помилитися, адже вся маса увариться). Дочекавшись закипання, відводимо вогонь на невеликий, на якому овочі 40 хвилин тушаться у відкритій каструлі.

Додаємо квасолю, після закипання продовжуємо тушкувати заготовку ще приблизно 20-30 хвилин - до м'якості квасолі. У процесі додаємо солі і цукру, якщо потрібно.

Розфасовуємо закуску в стерилізовані банки, відразу закручуємо кришками, перевертаємо, добре обгорнувши, залишаємо до повного охолодження.

Вийшло 3 банки по 720 і 3 банки по 500 мл, тобто всього - майже 3,7 літра. Всієї роботи - на 1,5-2 години.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: