стрілка навігації     стрілка навігації  Редька на зиму





Редька на зиму

Редька на зиму
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська
розділ рецепту Розділ: Консервації



Ось тільки що з'явилася в магазинах редька нового врожаю - і ми відбираємо найкращі коренеплоди, щоб взимку додавати до наших страв гостру закуску-салат, не тільки смачний, але і дуже корисний.

Вам знадобиться:

  • 2 кг редьки зеленої і чорної
  • 400-450 г солодкого перцю
  • 350-400 г моркви
  • 8 часточок часнику
  • 3-4 качана селери
  • 6 ст. ложок солі
  • 5-6 ст. ложок цукру
  • 80-100 мл столового оцту 9%
  • пучок петрушки

Спосіб приготування:
Редьку ми готуємо чорну і зелену разом - так, нам думається, буде більш цікавий смак. Ви можете обмежитися одним видом редьки. Всі овочі очищаємо, промиваємо і обсушуємо.

Овочі крупно натираємо на тертці і змішуємо в одному посуді, додавши сіль і цукор.

У банки по 0,5 л, заздалегідь підготовлені, тільки що вийняті з духовки, де вони стерилізувалися, починаємо закладати овочі. На дно кладемо по кілька шматочків селери, гілочки петрушки, по парі часточок часнику. Наливаємо 1 ч. ложку оцту. Якщо ви любите більш міцний маринад - додайте оцту на свій смак.

Досить щільно укладаємо в банки салат. Заливаємо по плечики киплячою водою. Накриваємо кришками, стерилізуємо 10-12 хвилин в несильно киплячій воді. Вийнявши, тут же закупорюєм, деякий час акуратно катаємо банки по столу, крутимо і трусимо в руках, щоб оцет розійшовся по всьому об'єму банок. До повного охолодження зберігаємо укутаними, вгору денцями.

Приготований салат з маринованої редьки здатний залишатися свіжим всю зиму. Зазвичай з уже відкритої банки рідину зливають, а салат заправляють за своїм смаком, використовуючи для цього майонез, сметану, олію.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: