стрілка навігації     стрілка навігації  Запечена морська риба





Запечена морська риба

Запечена морська риба
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Італійська



Ця страва - запечена морська риба - подана так, як рекомендується в рецепті, викликає нестримний апетит і нездоланне бажання негайно відхопити шматок побільше - і зовсім неважливо, з чого це створено.

Вам знадобиться:

  • 500 г дрібної морської риби
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ч. ложка каррі, сіль
  • для прикраси:
  • 1 морква
  • 1 огірок
  • по 40 г маслин і оливок без кісточок
  • 2 редиски
  • зелень кропу і петрушки

Спосіб приготування:
Випотрошені, вимиті і обсушені рибини натираємо сумішшю каррі, солі та оливкової олії. Застеляємо фольгою форму для запікання або деко, розкладаємо рибу і ставимо запікати в розігріту до 180-200С духовку.

Запікаємо 20-30 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою виделки або дерев'яної зубочистки. Готову рибу виймаємо, накриваємо кришкою або фольгою і залишаємо дійти ще на 10-12 хвилин.

А поки готуємо прикраси. З моркви за допомогою спеціального ножа вирізаємо спіралі. Редис розрізати таким чином, щоб вийшло щось на зразок трипелюсткового бутона. Маслини і оливки нарізати кільцями. Огірок розрізати впоперек шматочками сантиметра по три, маленьким гострим ножем вийняти частину м'якоті з насінням, краї вирізати у формі 4-х пелюсток.

Викладаємо рибу на овальне блюдо, прикрашаємо двокольоровими бордюрами з маслин і оливок, морквяними спіралями, квітами з редису і огірка, гілочками кропу і петрушки.

Можна просто прикрасити на свій смак.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: