стрілка навігації     стрілка навігації  Запечені рибні стейки





Запечені рибні стейки

Запечені рибні стейки
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Норвезька



Запечені стейки можна приготувати з будь-якої великої риби. Але найсмачніші - з червоної риби, особливо з сьомги і форелі.

Вам знадобиться:

  • рибні стейки товщиною від 1,5 до 4 см
  • приправи і спеції для риби
  • сіль і перець за смаком
  • 1-2 ст. ложки лимонного соку
  • близько склянки білого вина

Спосіб приготування:
Включаємо духовку на 200C. Деко або форму для запікання змащуємо олією.

Стейки натираємо сумішшю солі і перцю, можна додати і будь-які приправи для риби, які нам подобаються. Викладаємо на деко. Можна й не натирати стейки, а посипати їх приправами і спеціями прямо у формі.

Коли вся риба викладена, скроплюємо вином і свіжим лимонним соком. Трохи вина наливаємо на дно дека або форми.

Поміщаємо в духовку і - залежно від товщини стейка - залишаємо на 10-15 хвилин. Після чого перемикаємо духовку на верхній гриль, ставимо форму вище - тоді хвилин через п'ять на стейках утворюється тонка хрустка скоринка.

Виймаємо форму з духовки, знову скроплюємо стейки лимонним соком, накриваємо хвилин на 5-10 фольгою. Виклавши на блюдо, відразу подаємо на стіл.

Гарнірувати стейки з риби можна салатом, картоплею, іншими овочами, зеленню. Смачно буде - з чим завгодно.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: