стрілка навігації     стрілка навігації  Рибне філе запечене з картоплею





Рибне філе запечене з картоплею

Рибне філе запечене з картоплею
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Риба, запечена в духовці з картоплею, багата ароматом і смаком.

Вам знадобиться:

  • 800 г філе риби з білим м'ясом (щука, судак та ін. - не зубатка)
  • 800 г картоплі
  • 90-100 г вершкового масла
  • 2-3 цибулини
  • 1-2 невеликих моркви
  • 3-4 білих гриба або 5-6 печериць
  • 2-3 ст. ложки тертого сиру
  • 2 ст. ложки борошна
  • по 3-4 гілочки кропу і петрушки
  • по 3-4 шматочки сушеного кореня петрушки і селери (або по шматочку свіжого)
  • мелені сухарі
  • сіль, перець, гвоздика - за смаком

Спосіб приготування:
Ставимо варити картоплю в мундирі, вибравши картоплини середнього розміру.

Гриби чистимо і миємо, кладемо в каструльку, скроплюємо лимонним соком, солимо, заливаємо трохи води, кидаємо шматочки кореня петрушки і селери і варимо до готовності. Виймаємо і охолоджуємо. Бульйон залишаємо.

Промиваємо рибу, обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо на порційні шматки. Змішуємо сіль, перець і трішки цукру, натираємо шматки риби, злегка скроплюємо оцтом і залишаємо на 20 хвилин, після чого накриваємо і прибираємо в холодильник на такий же час.

Займемося соусом. Готові гриби нарізаємо вздовж скибочками. Шаткуємо цибулю, викладаємо на сковороду, в якій розпустили приблизно 40 г вершкового масла, і швидко обсмажуємо разом з грибами. Борошно пасеруємо в олії до золотистого кольору, викладаємо в сковороду з грибами, помішуючи, заливаємо гарячим бульйоном, в якому вони варилися. Кип'ятимо на маленькому вогні, час від часу помішуючи, поки випарується зайва рідина і соус стане досить густим.

До речі, не забути вимкнути зварену картоплю і залити крижаною водою.

Відстоявшу своє в холодильнику рибу, кладемо в сотейник (або в каструлю, сковороду з товстим дном), наливаємо трохи води, кладемо нарізану моркву, гілочки зелені, гвоздику, на маленькому вогні варимо до готовності. Якщо перетримаєте - риба може просто розвалитися.

А поки почистимо картоплю і наріжемо скибочками. Включаємо духовку на 180-200С. Застеляємо форму для запікання або деко фольгою, змащуємо олією.

Готові шматки риби розміщуємо у формі, обкладає кружечками картоплі, заливаємо грибним соусом. Його можна залити разом з грибами, а можна процідити і гриби не класти. Зверху посипаємо сухарями і сиром. Запікаємо в духовці до появи золотистої скоринки, близько 30-40 хвилин.

Можна подати прямо у формі, а можна акуратно викласти на блюдо у фользі і витягнути її. Або не витягувати. При подачі полити розтопленим вершковим маслом і посипати рубаною зеленню.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: