стрілка навігації     стрілка навігації  Рибні биточки (без хліба)





Рибні биточки (без хліба)

Рибні биточки (без хліба)
автор рецепта Автор: Юля
кухня Кухня: Українська



Якщо шукаєте корисну страву з максимальним вмістом білків і мінімальною кількістю вуглеводів і калорій, ви знайшли одну з них - рибні биточки без хліба.

Вам знадобиться:

  • 450-500 г філе риби
  • 2 яйця
  • 1-2 моркви
  • невелика цибулина
  • черства біла булка
  • соняшникова олія
  • сіль, зелень
  • томатний або сметанний соус

Спосіб приготування:
Якщо у нас є готове філе риби - сома, тріски, щуки, судака, камбали або коропа - використовуємо його. Якщо ні - обробимо наявну рибу і відділимо філе - без шкіри.

Наріжемо на шматки і пропустимо через м'ясорубку разом з рубаною цибулиною і попередньо натертою морквою. У цю масу розбиваємо яйце, солимо, перчимо і добре вимішуємо, додамо трохи молока і злегка збиваємо.

Зауважимо, що, коли готуємо трохи порцій, краще потрудитися і вручну порубати рибу на дошці, не надто дрібно - буде смачніше.

Черству булку натираємо на тертці. Друге яйце збиваємо - можна виделкою.

З готового фаршу формуючи тонкі биточки овальної або круглої форми - по 2 штуки на порцію, змочуєм у яйці, паніруємо в булочних крихтах і підсмажуємо в олії на добре розігрітій сковороді - точно так само, як ми звично робимо це з биточками і котлетами зі звичайної, котлетної маси.

До таких биточків добре подати гарнір з тушкованих, варених овочів, квасолі в томаті або картоплі, посипаних рубаною зеленню.

Можна приготувати биточки взагалі без панірування. Тоді при подачі теж полити соусом, а на гарнір найкраще зварити чи підсмажити картоплю.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: