стрілка навігації     стрілка навігації  Секрет рибних котлет





Секрет рибних котлет

Секрет рибних котлет
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Українська



Мене навчила цьому старша подруга. Треба просто в рибний фарш додати фарш свинячий, який додасть котлетам соковитість і ніжність. Ось і весь секрет рибних котлет. А тепер - докладно.

Вам знадобиться:

  • 500 г м'якоті білої риби (я зазвичай беру філе тріски)
  • 200 г свинячої грудинки - жирної
  • 1 яйце
  • 2-3 скибочки білого батона
  • півсклянки молока або вершків
  • 1 цибулина
  • панірувальні сухарі або борошно
  • олія для смаження, сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:
Скибочки батона, знявши скориночки і поламати на шматочки, замочуємо в молоці.

Рибу і грудинку ріжемо на шматочки, цибулю теж. Злегка віджимаємо замочений батон. Все це, чергуючи, пропускаємо через м'ясорубку. До речі, якщо хочеться відчувати справжній смак, краще робити це через грати з великими отворами.

Розбиваємо в фарш яйце, солимо і перчимо, добре вимішуємо - я роблю це руками. І ще відбиваю фарш, тобто просто піднімаєм рукою і кидаємо в миску раз 20-30. Фарш стає таким пластичним - і краще ліпиться.

Формуєм котлети, злегка обвалюєм у сухарях або борошні і викладаю в розпечену олію на сковороду. На досить сильному вогні обсмажуєм одну сторону до гарної скоринки, перевертаємо, а через 2-3 хвилини, коли фарш на другій стороні «схопився», а весь сік залишається всередині, зменшуєм вогонь до маленького, і котлети доходять під кришкою.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: