стрілка навігації     стрілка навігації  Рибні тефтелі по-молдавському





Рибні тефтелі по-молдавському

Рибні тефтелі по-молдавському
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Молдавська



Рибні тефтелі по-молдавському - це вдале поєднання риби і оригінального солодкуватого овочевого соусу. Тефтелі, тушковані в цьому соусі, стають не тільки м'якими, ніжно-соковитими, але і на рідкість смачними. Чудова вечеря!

Вам знадобиться:

  • 1 кг м'якоті білої риби
  • 100 г білої булки
  • 4 зварених круто яйця
  • 1-2 цибулини
  • третину склянки топленого масла
  • сіль, перець
  • борошно для панірування
  • для соусу:
  • рибний бульйон
  • 2 цибулини
  • 400 г овочів - морква, корінь петрушки, кольрабі або бруква
  • півсклянки виноградного вина
  • по 6 шт. чорносливу і абрикосів
  • 3 ст. ложки томату-пюре
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки борошна
  • сіль, цукор, оцет, мелений чорний перець, зелень
  • для гарніру:
  • 8-9 великих картоплин або 2 склянки кукурудзяного борошна

Спосіб приготування:
Відокремлюємо м'якоть риби, нарізаємо кубиками. Кістки і все інше можна використовувати для варіння невеликої кількості бульйону - він знадобиться нам для соусу.

Білий м'якуш замочуємо в молоці. 3 цибулини кришимо і пасеруємо в маслі. Яйця чистимо і розрізаємо.

Рибу, яйця, м'якуш і цибулю прокручуємо в м'ясорубці, додаємо сіль, перець, добре вимішуємо і відбиваємо, щоб вийшла однорідна пишна маса.

Поділяємо фарш на порції величиною приблизно з велику сливу, формуючи кульки тефтелей.

Паніруємо тефтелі в борошні й обсмажуємо в топленому маслі на сковорідці до золотистого кольору, складаємо в сотейник або толстодонную широку каструлю.

Займемося соусом. Цибулю що залишилась, моркву, корінь петрушки, кольрабі або брукву нарізаємо тонкими пластинками або кубиками, пасеруємо 9-10 хвилин на середньому вогні конфорки в маслі.

Додаємо вже спасероване на сусідній конфорці томатне пюре, трохи оцту (1 ст. ложку 4-5%), трохи солі, 1 ч. ложку цукру, перець і лавровий лист, ошпарені окропом і крупно нарізані чорнослив і абрикоси, вливаємо рибний бульйон і тушкуємо 5-6 хвилин.

На іншій сковорідці підсмажуємо до жовтого кольору борошно без масла, розводимо його бульйоном так, щоб не було грудочок, і вливаємо в соус. Даємо закипіти і заливаємо тефтелі в сотейнику.

Посипаємо зверху потовченим часником, даємо закипіти і на слабкому вогні під кришкою тушкуємо до готовності (12-15 хвилин).

Готові тефтелі перекладаємо в інший посуд, обливаємо тільки що закип'яченим вином і викладаємо в тарілки. Поливаємо соусом, в якому вони тушилися, і посипаємо рубаною зеленню.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: