стрілка навігації     стрілка навігації  Рибні котлети з минтая, хека, тріски





Рибні котлети з минтая, хека, тріски

Рибні котлети з минтая, хека, тріски
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Рибні котлети з минтая, хека або тріски, обсмажені і тушковані в духовці, виходять смачними, ніжними і тануть у роті.

Вам знадобиться:

  • 1 кг тріски, хека або спинки минтаю
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 150 г білого батона або булки
  • 100 г шпику
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложка вершкового масла
  • 1 ч. ложка цукру
  • борошно або панірувальні сухарі
  • сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:
Чистимо і миємо рибу, відокремлюємо м'якоть. Голови, шкіру і кістки складаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і ставимо варити бульйон - на невеликому вогні і під кришкою.

Булку заздалегідь розмочуємо в молоці або воді.

Цибулю чистимо, шпик ріжемо на шматочки, м'якоть риби - теж. Тепер все це - рибу, віджату булку, цибулю, шпик - пропускаємо через м'ясорубку. Справа смаку, звичайно, але, пропущений через велику решітку, фарш краще зберігає смак риби.

Додаємо в миску з фаршем цукор, сіль, перець, яйце і гарненько вимішуємо. Відбиваємо фарш, щоб став пластичнішим і краще ліпився - тобто кидаємо раз 20-30 з руки в миску.

Формуючи котлети, обвалюєм у панірувальних сухарях або в борошні й обсмажуємо на сильному вогні з обох боків до утворення піджареної - не горілої! - Скоринки.

Включаємо духовку - нехай гріється до 170-180С. Готовий бульйон проціджуємо.

У каструлю з товстим дном складаємо обсмажені котлети, заливаємо рибним бульйоном і ставимо в духовку на 20-30 хвилин.

Подаючи на стіл, добре гарнірувати такі котлети свіжими овочами, моченою брусницею, але можна обійтися і картопляним пюре, посипаною нарубаною зеленню. І не забути подати сметану. Котлети можна приготувати і на пару.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: