стрілка навігації     стрілка навігації  Рибні зрази з грибною начинкою





Рибні зрази з грибною начинкою

Рибні зрази з грибною начинкою
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Щось ми давненько не готували з рибного фаршу. Так що сьогодні у нас на обід або вечерю - соковиті, з хрусткою скоринкою рибні зрази з грибною начинкою. Їх можна приготувати майже з будь-якого філе білої риби або з горбуші.

Вам знадобиться:

  • 600-700 г рибного філе
  • 150-170 г білого хліба без скоринок
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • трохи молока
  • панірувальні сухарі
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • олія для смаження
  • для начинки:
  • 150-180 г печериць
  • 1-2 цибулини
  • сіль і спеції - за смаком

Спосіб приготування:
Замочуємо шматочки білого хліба в молоці. Чистимо і нарізаємо цибулину. Рибне філе (білої риби або горбуші) промиваємо, добре обсушуємо, нарізаємо шматочками.

Двічі пропускаємо через м'ясорубку рибне філе разом з віджатим хлібом і цибулею. Додаємо у фарш яйце, солимо і перчимо, ретельно вимішуємо і відбиваємо, кидаючи з руки в миску, раз 20-30. Фарш стане більш пластичним і пишним. Прибираємо його в холодильник і займемося начинкою.

Очищені і промиті печериці опускаємо на 2-3 хвилини в окріп і відкидаємо на друшляк.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. І не варто її жаліти - саме вона надає соковитість зразів. Кладемо цибулю в розігріту на сковороді олію і на невеликому вогні злегка обсмажуємо 4-5 хвилин.

Гриби нарізаємо великими шматочками, додаємо до цибулі. Додаємо вогню, чекаємо, помішуючи, поки випарується рідина. Викладаємо в миску, солимо і перчимо на свій смак. Можемо додати улюблені трави - наприклад, петрушку або кілька листочків пряного перцевого зеленого салату - кресса, корну.

Фарш ще раз перемішуємо, ділимо на частини, з кожної формуєм плоский корж. На середину коржа кладемо начинку, щільно з'єднуємо краї. Обвалюєм зрази в панірувальних сухарях, надаючи їм овальну форму.

Обсмажуємо зрази в достатній кількості олії або топленого вершкового масла на досить сильному вогні до рум'яної скоринки з обох сторін.

Викладаємо зрази у форму для запікання або на деко, змащену маслом, і запікаємо 7-10 хвилин в духовці при температурі 180-200С.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: